Mark SnitselaarMark Snitselaar (1978) is vanaf 1 januari 2024 de opvolger van Nick Devons, die het orkest sinds de oprichting in 1996 had geleid. Daarnaast is Mark als vaste dirigent verbonden aan de symfonieorkesten Ad Hoc Orkest (Utrecht) en Sonante (Wageningen).

Van 2016 tot 2022 was hij artistiek leider en dirigent van het Nijmeegs Blazersensemble. Van 2015 tot 2019 dirigeerde hij Symfonieorkest Sjosjanim.
Mark volgde privélessen orkestdirectie bij Jurjen Hempel, Jan Stulen, Antony Hermus en Etienne Siebens.

Mark was mede-initiatiefnemer van de serie Jong Talent waarin het Nijmeegs Blazersensemble jonge solisten begeleidde in de Kleine zaal van Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Het repertoire bevatte veelal pareltjes uit de twintigste eeuw met orkestwerken van onder anderen Kurt Weill, Francis Poulenc en Jacques Ibert.
Naast zijn werk als dirigent was Mark tot 2020 actief als (bas)klarinettist in de kamermuziek (onder andere Kurios Klarinetkwartet, Charaban Trio, Trio Parnasse) en werkte hij als eerste klarinettist in het Ars Musica Orkest. Met het Kurios Klarinetkwartet bracht hij in 2015 de CD Triple Dutch uit met werk van Jurriaan Andriessen, Frank den Herder en anderen.

Mark studeerde klarinet bij Frans DeJong en Lars Wouters van den Oudenweijer aan het Fontys Conservatorium in Tilburg waar hij in 2007 de voortgezette kunstopleiding (2e fase) afrondde.Nick Devons

Nicholas (Nick) Devons, van 1996 t/m 2023 de vaste dirigent van het BSO, groeide in Engeland op. Hij komt uit een muzikale familie - zijn moeder was beroepspianiste - en speelt al vanaf zijn achtste jaar viool. Na een economiestudie in Cambridge besloot hij muziek als vak te kiezen.

Vanaf 1979 studeerde hij viool bij Mark Lubotsky aan het Sweelinck Conservatorium, waar hij in 1983 zijn orkestdiploma, en een jaar later zijn diploma uitvoerend musicus behaalde. Veel remplaceerde hij daarna bij verschillende orkesten, o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest en het Ballet Orkest.

Sinds 1990 hield hij zich steeds meer bezig met orkestdirectie. Na directielessen bij Joop van Zon te hebben genomen nam hij een aantal jaren in Tsjechië aan internationale workshops deel en studeerde hij later verder bij Jan Stulen die een belangrijke invloed op zijn ontwikkeling als dirigent heeft gehad.

Met het BSO samen maakte Nicholas Devons zeven tournees naar het buitenland, in 1996 (Frankrijk), 1999 (Italië) en in 2002, 2004, 2007, 2010, 2013 (steeds opnieuw Frankrijk) en 2016 (Weimar in Duitsland).

In 2002 werd Devons tevens vaste dirigent van het Symfonie Orkest Haerlem.